onsdag 16. april 2008

Drop-outs rate alarming!!

Man kan ikke legge skjul paa at Tanzania har store problemer med aa naa millennium maalet angaaende 100% skolegang for alle barn innen 2015. Kun 97% av alle barna i Tanzania begynner paa barneskolen, og hva med alle de som igjen verken fullfoerer barneskolen eller secondary. 30% av barna som begynner paa barneskolen mislykkes i aa fullfoere 7 klasse, mens paa secondary er drop-outs statestikken 20%. Tanzania staar ovenfor mange problemer og utfordringer som gir vanskeligheter for barns skolegang.

Graviditet er faktisk et problem angaaende drop-outs. Jenter blir gravide i tidlig alder, helt ned til 11 aar. Disse jentene kan ikke komme tilbake paa skolebenken, men maa selv vaere ansvarlige for aa faa en utdannelse paa egenhaand. I en region i Tanzania, Mtwara, hadde minst 400 skolejenter blitt gravide i 2006. Barn blir ogsaa seksuelt misbrukt av forsoergere, eldre skoleelever, slektninger og lokale arbeidere. Dette foerer til at barna faar en problemmatisk hverdag, og flere av ofrene flykter hjemme ifra. Penger er kanskje den aller stoerste utfordringen naar det gjelder drop-outs. Selv om barneskolen skal vaere gratis, maa skoleuniform betales og noen ekstra skoleutgifter. Fattige familier trenger penger og dermed trengs barna hjemme for aa kunne skaffe noen smaapenger paa bordet. Barna blir sendt ut for aa gjoere smaa aerender som familien kan tjene paa. I tillegg maa vi ikke glemme alle de foreldreloese barna og foreldre som ikke bryr seg om barnas skolegang. Dersom ikke foreldrene eller forsoergerne gjoer en innsats for at barna skal gaa paa skolen, er det lett for at barna henger etter i fagene og dermed opplever en vanskelig skolehverdag. Ofte blir jenter tatt ut av skolen for aa arbeide som hushjelp 24 timer i doegnet i en annen familie. Noen ser ogsaa paa jenters skolegang som bortkastet. De skal jo giftes bort en dag, og da har de ikke bruk for utdannelse. Denne tankegangen har faktisk ikke forsvunnet uheldigvis.

Mange av menneskene i Tanzania lever et toeft liv, men det er ikke aa legge skjul paa at kulturen spiller en stor rolle naar det gjelder holdningene og hva som blir praktisert mot barna. I Tanzania har barna den laveste rangen, og de har lite de skulle sagt. Dersom Tanzania skal forbedre oekonomien og levestandaren maa utdannelse og skolegang prioriteres. Kun 0,27% av befolkningen begynner paa universitetet...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Servidor, I hope you enjoy. The address is http://servidor-brasil.blogspot.com. A hug.